Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Dóra Jaaaj, csak most láttam ezt a bejegyzést, és de jó...
  2011-05-22 21:12:02 (Panna érkezése)
 • Hamori Agnes Nagyon sok szeretettel gratulalunk! Sok boldogsago...
  2011-04-04 22:05:47 (Panna érkezése)
 • Szusi De jó volt olvasni, átélni vele kicsit újra a sajá...
  2011-04-01 19:59:36 (Panna érkezése)
 • Hegedűs Anna Bazsamanó! Nagyon boldog szülinapot Neked! Alig vá...
  2011-02-02 00:02:42 (Hú, de örülök...)
 • Dóra Nagyon boldog szülinapot Bazsi!!!...
  2011-02-01 20:00:44 (Hú, de örülök...)

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: étkezés Címke szűrés kikapcsolása

Kicsi MAnócskám!

MOstanában tényleg kevesebb időm jut a jegyzetelgetésre, de ez nem jelenti azt. hogy nem fejlődsz, SŐT! Nagyon is sokat fejlődtél és napról napra tudsz még mindig hihetetlen mutatványokkal előrukkolni.

MOZGÁS: Apával rendszeresen fociztok reggelente és már egész ügyesen vezeted a labdát (DA). A motorozás is nagyon jól megy. Egyedül felülsz rá és le is szállsz és persze már lököd magad a lábaddal és erősen berregsz hozzá. A lépcszésnél már nem éred be a négykézláb felmászással, hanem mint a nagyok, úgy szeretnél felmenni és lejönni. Nagyon szépen emelgeted ehhez a lábadat amikor felfelé megyünk, lefelé még kamikázéban nyomod, de nagyon lelkes vagy. :-) A küszöböket és járdákat már észreveszed és ügyesen átlépsz rajtuk vagy fellépsz rájuk. Felmászol a létrára is és a kis műanyag csúszdára a Lite-ban.

BESZÉD: Vannak egészen jól érthető vagy akár szépen kimondott szavaid. A legszebben az APA szót mondod, rettentő nagy áhítattal a hangodban, de szépen érthető még a papa és mama is. Ami még szintén egész szépen sikerül néha az a HI-TA (hinta) és a mem (nem). Aztán vannak tipikus szókezdetek és végek, amivel már egészen érthetően tudsz közölni dolgokat. DA (labda), HÓ (hold), TA (csap), BA (jó öblösen, ez a banán :-)), KE (kenyér), SSSSZ (szúr), AAAA(anya), EEEE (Erzsi), BU (Buba), ÁÁÁ (Áron), MÁ (Márti), Tata (Kata), ATTA (Atti), PE (perec), KOKO (kakaó), PO (porszívó) és még sorolhatnám, mert szinte minden szónak, amit előtted kimondunk, mondod az elejét vagy a végét. Nagyon szépen tudsz már halandzsázni is! :-) Néha telefonálásnál hevesen magyarázol és járkálsz közben. :-) A telefonos monológot azzal kezded, hogy köszönsz: SSSZ (szia). :-), KAKA (bejelented, hogy kakilsz :-)), FÚÚJ (büdös :-))

ÉRZELMEK: MOstanában nagyon ölelgetsz és olyan nagy puszilgatásokba kezdesz, hogy nem győzöm a nyálad törölgetni. :-) Nehezen válsz el tőlem és apától is nehezebb a búcsú reggelente. Ha megérkezik Erzsi hozzánk, azt hiszed, hogy már megyek is el és azonnal csimpaszkodsz a lábamba és sehova nem mehetek nélküled, különben sírva fakadsz. Aztán nagy ölelgetésbe kezdesz megint és persze ennek nem tudok ellenállni. :-) A délelőtti alvásokból felkelve mindig apát említed meg, mintha nem emlékeznél rá, hogy elment itthonról. Ki kell menjünk a szobádból és meg kell mutassam, hogy nincs itthon, mert csak így nyugszol meg és talán meg is érted, amit mondok, hogy apa dolgozik. Nagyon tudsz örülni a nagyszülöknek, Attiéknak, Buciéknak, Vadócz Zsuzsinak és persze Erzsinek. Ha este haza jövünk a munkából olyan örömsikítozást csapsz, hogy a szívem majd kiugrik a helyéből. Olyan jó, hogy így örülsz nekem/nekünk és csak ölelsz és ölelsz és vigyorogsz és jól megnézel néha, ahogy az ölelésből felpillantasz. :-)

EVÉS-IVÁS: 1 hete nem iszol rizstejet. Teljesen abbahagytuk, mert egyre kevésbé akartad inni és legutoljára vissza is öklendezted a nagy részét. Nem hiányzik. Helyette most inkább budzás, csipkebogyós Flavanticot iszol mézzel. Emellett pár napja megkóstoltad a cikória kévét és nagyon ízlett Neked, így a tejeskávét is felvettük a repertoárba. A kakaót pár napja nagyon megkívánhattad, mert mondtad, hogy KOKO és meg is ittál egy kis pohárnyit. Az evéssel nincs semmi gond. Mindenevő vagy! Szereted a töltöttpaprikát, a krumplifőzeléket, a lasagne-t, de azt nagyon :-),  a babakonzerveket magukban vagy igazi hússal kiegészítve. Szereted az édes péksütiket és a kenyeret is minden formában! :-)

Szeretsz gyerekekkel lenni, de még nem fogadod el, hogy nem minden lehet a Tiéd és ilyenkor sírva fakadsz. Van még mit edződnöd ezen a téren.

Ma Katát és Pancsót látogattuk meg Diósdon és néha kiosztottátok egymást Katával, de voltak pillanatok, amikor igazán szerettel bántatok egymással (Te pl. megpusziltad Kata feje bubját nagyon finoman és óvatosan). Együtt vacsiztunk és néha elcsentél Kata kajájából pár falatot. :-) Szóval, jó volt együtt és édesen néztetek ki egymás mellett. KÉt kis manócska munkálkodott, sertepertélt körülöttünk és jó volt nézni Titeket.

Kicsi Manócskám!

Ma jutott eszembe, hogy minden egyes alkalommal elfelejtettem megírni az étkezéi szokásaidhoz, hogy mégiscsak van olyan kaja, amit azzal a lendülettel köpsz ki, ahogyan bemegy a szádba. A palacsinta! Egyszerűen nem tudom elképzelni sem, hogy mit utálsz rajta. Valószínűleg az állagát. Persze gondolom én, de majd egyszer lehet, hogy meg is tudom Tőled. Várom azt a napot, amikor a palacsintát imádni fogod, merthogy elképzelni sem tudom, hogy egy gyerek ne szeresse! :-)

Én kitartóan próbálkozni fogok. Most is palacsintát sütöttem, amíg szunyáltál és, ha felkelsz ismét próbát teszek. :-)

Pár napja elég furcsán étkezel. LÁtszik, hogy inkább pépeset eszel, és ez valózínűleg a fogaid miatt van. A felső jobb kettesed már áttört az ínyed, de az őrlő fogaid is kínoznak. Nem aggódom miattad, mert olyan vagy, mint egy kis vasgyúró. Tegnap például egy Veled egykorú gyerkőccel találkoztunk és fél fejjel magasabb voltál és jó pár kilóval nehezebb is. :-) Most 12 kg vagy!

Már focizol apával reggelente. Szépen mártogatod a kanaladat evés közben a tányérba és néha még a szádba is teszed. :-)

Kicsi Mazsi!

Ezen a héten megvettük az első cipődet, ami nem is cipő, hanem egy jó kis téli bakancs. Olyan hideg van már, hogy sétánál nem akartam, hogy véletlenül is megfázz. A bakancsod mérete: 22!! :-) Elég nagy lábon élsz, de én imádom ezeket a tappancsokat! :-)

Felraktuk neked a hintát a szobád ajtajára. Le sem lehet róla szedni. Délelőttönként ezzel töltöd az időt és folyamatosan "énekeled" velem a hinta-palintát (ta-pa)

Új szavad is van: pa (ezt mondod mindig a lámpára) :-)

Apa reggelente, ha bejön a szobádba, azonnal az ölébe kéredzkedsz és vadul mutogatod, hogy hova szeretnéd, ha vinne. Leginkább az ablakban lógó virágos dísz érdekel és képes vagy egy kis hisztire is, hogy apa felemeljen oda. Persze hisztivel nem érsz el semmit, mert mi próbálunk okosak lenni és nem akkor teljesíteni a kívánságod, amikor a hisztid csúcspontján vagy. :-) Majd meglátjuk, hogy ér-e ez a stratégia valamit. :-)

Erzsit rendületlenül imádod. Amikor megérkezik hangosan örülsz neki (visszafelé szívod a levegőt és a torkoddal adod ki a hangot). Azonnal magyarázol neki. Erzsi nagyon örül az örömödnak.

Az utóbbi időben nem vagy hajlandó Ági mamával meginni a lefekvés előtt a tejet. Kiharcolod, hogy én adjam neked oda. Remélem ezen a korszakon is túl leszel.

Az öltözködés nem tartozik a kedvenceid közé. Például a sapkát mindig leveszed, amikor először Rád rakom. A zoknit is le tudod már húzni magadról.

Ma este fürdés közben belepisiltél a kádba. Most először láttad, hogy a pisi a kukidból jön és hangosan kacagtál rajta. Nagyon édes voltál. :-)

Oda vagy a gyerekekért! Vásárláskor biztos, hogy találkozunk egy pár gyerkőccel és Te hangot adsz örömödnek és mutogatsz rájuk.

Ezen a héten Bucival töltöttél egy fél napot. Nagyon jól érezted magad és Buci is örült, hogy Vele voltál. Délután elsétáltatok Bubáért az oviba és állítólag nagyon örültetek egymásnak. Kár, hogy nem voltam ott, mert biztos édesek voltatok. Áronnal többet játszol, vagyis Áron többet foglalkozik Veled, mert ő korban sokkal közelebb áll Hozzád. Nagyon édesek vagytok együtt.

Kaja szinten újdonság a halrudacska és a rizs pép. Ez most nagyon bejön Neked. A halrudacskáról leszedem a panírt, mert a prézlire semmi szükséged és nem is vagy oda érte. Az almát már harapva eszed és a banánt is. Nagyon élvezed, hogy tudsz harapni. Reggelente sonkás kenyeret eszel, vacsorára szintén valamilyen szendvicset kapsz. A melegszendvicset is nagyon szereted, de azt nem kapsz sűrűn.

Mazsola Manócskám!

Gyorsan leírom Neked, hogy már miket csinálsz mostanában, merthogy egyre ügyesebb vagy.

Kúszol, mászol mint a villám. Felállsz mindenhova és félkézzel vagánykodsz. :-) Aztán két hete megtanultad az állásból való lemászást, azaz le is tudsz guggolni, le tudsz ülni és térdelni.

Kedvenc ételed:

gesztenyés-almás csirke, zöldborsópüré csirkével, paradicsomos krumpli csirkével

Kedvence gyümölcsöd:

MINDEN jöhet, ami gyümölcs! :-)

Innivalóval egyszerű a helyzet, mert általában vizet kapsz. Eddig háromszor adtam Neked gyümölcslevet, de azt is komáltad. Rizstejet kapsz elalváskor és azt is nagyon szívesen iszod.

Az alvással kapcsolatban nagyon nagy lépést tettünk meg. Egyedül tudsz elaludni. Egy kis rizstej kell hozzá és Halász Jutka Mákosrétes című cd-je. Ezzel a recepttel boldogan mész aludni és vidám babaként kelsz fel. Az egyedül elalvás egy nagyon nagy siker a Te életedben! :-)

 

message 2 hozzászólás Hozzászólok »
twitteriwiwfb

Blog info

Skripeczky Balázs és Panna naplója

Bazsa és Panna kalandjai

Gyermekek

Skripeczky Balázs
child_13
11 éves, 9 hónapos, 1 hetes, 5 napos
110 cm, 16700 g
Skripeczky Panna
child_155
8 éves, 8 hónapos, 2 napos
77 cm, 9500 g
Fejlődés »