Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Dóra Jaaaj, csak most láttam ezt a bejegyzést, és de jó...
  2011-05-22 21:12:02 (Panna érkezése)
 • Hamori Agnes Nagyon sok szeretettel gratulalunk! Sok boldogsago...
  2011-04-04 22:05:47 (Panna érkezése)
 • Szusi De jó volt olvasni, átélni vele kicsit újra a sajá...
  2011-04-01 19:59:36 (Panna érkezése)
 • Hegedűs Anna Bazsamanó! Nagyon boldog szülinapot Neked! Alig vá...
  2011-02-02 00:02:42 (Hú, de örülök...)
 • Dóra Nagyon boldog szülinapot Bazsi!!!...
  2011-02-01 20:00:44 (Hú, de örülök...)

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: fejlődés Címke szűrés kikapcsolása

Kis Mazsola Manóm!

Igaz, hogy már egy hónapja volt a 2. születésnapod, de már nem is szabadkozom, hogy mennyire nincs már erőm éjjelente megírni a blogodat. Így csak szorgosan gyűjtöm az élményeket Rólad és most megpróbálom hiánytalanul elrakni Neked, hogy Te is tudd miket csináltál és mondtál 2 évesen.

Mostanában központi téma Nálad, hogy miért van sötét. Büszkén szoktad megállapítani azt a tényt, hogy sötét van, de aztán ezen tovább lépsz és közlöd, hogy: Sötét van, mert (ilyenkor a mutatóujjadat feltartod és aranyosan rázod és előre dölsz a felsőtesteddel) a Napocska elment szundizni. Egyik alkalommal olyan hirtelen és nagy elánnal akartad ezt elmagyarázni, hogy a következő elmesélés kerekedett ki:

Bazsa: Sötét van. 

Anya: Miért van sötét?

Bazsa: Mert, a Nap..felment...a Holdra. :-)

Mostanában kezdesz szégyenlős lenni. Ha valami produkcióra készülsz, édesen és somolyogva körülnézel, hogy ki néz éppen Téged és nagy fiús zavarodban hozzámbújsz.

Sok éneket tudsz már és szeretsz is énekelni. Igaz, még dallam nincs, csak magas hangon, nagyon jó ritmusban nyomod végig a szöveget, de nekünk ez is csodálatos! :-)

Február 20-án, Áronnal együtt tartottuk a 2. szülinapodat. Itt volt a Matus, Révész és Skripeczky család apraja-nagyja. Sajnos Márkék nem tudtak eljönni, mert Máté még mindig beteg volt. Vonat alakú tortát kaptál, amit, amikor megláttál pár percig csak sikongattad, hogy VONAT, VONAT. :-) Rengeteg ajándékot kaptál és egyenként mindegyiknek nagyon örültél. A legnagyobb sikert mégis Attiék ajándéka tudhatja magáénak (Thomas és Bertie, kis sínpályával és egy házikóval együtt). Gyakorlatilag mióta megkaptad, azóta ezzel a két fém járművel alszol. Más gyerekek a plüss állatkáikhoz bújnak, Te ehelyett a két, hideg fém eszközt markolod elalvásnál. Aztán reggel, amikor felkelsz, még ki se nyitod a szemed és motyogod magad elé: Kérem Thomast, Bertie-t. Tegnap Apa vitt és ment is érted a bölcsibe és persze oda is magaddal vitted két kedvencedet. Persze eltűntek (bölcsibe nem kellene ezeket vinni, de Apánál más a szabály :-)) és ezért, hogy ne szenvedj hiányt elalvásnál, elmentetek venni két másik vonatot ehhez a játékhoz. Így került állományba Nálad Gordon az utánfutóval és Percy. Gordon világít és sípol, ami teljesen lázba hoz Téged.

Az evéssel semmi probléma nincsen. Persze vannak jobb és rosszabb napok, de általában nem panaszkodhatok. Még elalvásnál és ébredésnél cumisüveg van, de a bölcsiben már ezt sem igényled, így szerintem ezzel hamarosan itthon is felhagysz.

Nagyon érzékeny vagy és nagy a lelked. Életed első Kockásfülű nyúl meséje igazán megríkatott. Egy kisfiú nagyon sírt, mert lekésték a  buszt. Fáradt volt a kisfiú és a KOckásfülű Nyúl és a Kislány nem tudták megvígasztalni. Ekkor már Te sem bírtad cérnával és keservesen legörbült a szád, rámnéztél és elkezdtek potyogni krokodilkönnyeid. Eközben csak ennyit mondtál: Kisfiú, sír, nem jóóó. Hozzámbújtál és vadul elkedted csavargatni a hajam. Így lassan megnyugodtál, de azóta nem szeretnél Kockásfülű nyulat nézni.

Rettentően csibész vagy. Már tudod, hogy mikor csinálsz olyan dolgot, amire mi azt mondjuk majd, hogy nem szabad és ilyenkor elbújsz, de közben lesed, hogy mikor vesszük észre, hogy rosszban sántikálsz. Aztán visítva elkezdesz rohanni előlünk, majd megtorpansz és közben kacagsz. Nagyon aranyos, ahogy leblokkolsz ilyenkor.

A telefonomat már önállóan kezeled. Youtube-ot szoktál rajta nézni. Most is ezt teszed mellettem. Gyakorlatilag már egyedül "szörfölsz" a Youtube-on. Van a Favorite mappa a telefonomban és abból válogatsz és utána már adja magát, hogy egy témába jobban beleásod magad. Ha nem jön be a Youtube, akkor szólsz nekem és végre megérted, hogy, ha nincs INternet vagy Wifi, akkor sajnos Youtube sincs. Már nem hisztizel vadul, ha nem működik, hanem tudomásul veszed ezeket az alapfeltételeket.

Imádsz olvasni! Minden este mesélünk és persze Te is mesélsz nekünk. Mondanom sem kell, hogy most a Boribon mellett a Thomas könyvek a menők Nálad. Kívülről fújod a képek alapján a mozdonyok neveit. A könyvet szabályosan tudod lapozni és pörgetni a lapokat.

A szókincsed rettentően nagy! Már nincs is értelme külön szavakat írni. Mindenre rákérdezel, hogy: Mi az? ÉS elismételed azt, amit mondunk. Hihetetlen gyorsasággal tanulod a kifejezéseket. Elhagytad az olyan édes dolgokat, mint: csiba-giba (csiga-biga) és jönnek helyette majd az aranyos sztorik.

Most be kell fejeznem az írást, mert indulunk hamarosan a bölcsibe, ahol nagyon szeretnek és te is szeretsz odajárni.

 

message 1 hozzászólás Hozzászólok »

Kicsi Manócskám!

Ma jutott eszembe, hogy minden egyes alkalommal elfelejtettem megírni az étkezéi szokásaidhoz, hogy mégiscsak van olyan kaja, amit azzal a lendülettel köpsz ki, ahogyan bemegy a szádba. A palacsinta! Egyszerűen nem tudom elképzelni sem, hogy mit utálsz rajta. Valószínűleg az állagát. Persze gondolom én, de majd egyszer lehet, hogy meg is tudom Tőled. Várom azt a napot, amikor a palacsintát imádni fogod, merthogy elképzelni sem tudom, hogy egy gyerek ne szeresse! :-)

Én kitartóan próbálkozni fogok. Most is palacsintát sütöttem, amíg szunyáltál és, ha felkelsz ismét próbát teszek. :-)

Pár napja elég furcsán étkezel. LÁtszik, hogy inkább pépeset eszel, és ez valózínűleg a fogaid miatt van. A felső jobb kettesed már áttört az ínyed, de az őrlő fogaid is kínoznak. Nem aggódom miattad, mert olyan vagy, mint egy kis vasgyúró. Tegnap például egy Veled egykorú gyerkőccel találkoztunk és fél fejjel magasabb voltál és jó pár kilóval nehezebb is. :-) Most 12 kg vagy!

Már focizol apával reggelente. Szépen mártogatod a kanaladat evés közben a tányérba és néha még a szádba is teszed. :-)

Bazsa Manócska!

Szinte napra pontosan egy hónapja írtam utoljára a naplódba. Na, nem mintha nem történt volna semmi, sőt, de egyszerűen annyira sokat kellett dolgoznom, hogy éjszakára már nem volt erőm írni.

A februári hónapunk igen bulizósan telt, szinte minden hétvégén a Matus klánnal volt valamilyen megmozdulás. Ryoko és Roland búcsú estje, Gündert Áginak szülinapi ének feléneklés, Áron szülinap és persze  Ági hatalmas bulija. A feléneklés óta a Halász Judit féle Boldog születésnapot ének a favorit Nálad. A refrénnél édesen Ó-ra csücsöríted a szádat és mondod vagyis énekeled, hogy ÓÓÓÓÓ, ÓÓÓÓÓ, ez a Boldog, boldog szavakat jelenti Nálad. HA a youtube-os klippet szeretnéd megnézni, akkor csak a telefonomra mutatsz és mondod, hogy Óóóó. Nagyon, nagyon ennivaló vagy!

Február 21-én először léptél be a két kis lábadon a liftbe itthon. Beléptél, odamentél a sarokhoz és lecsücsültél, mint, aki jól végezte dolgát. Lementünk a garázsba és Te természetesen felálltál és a kezemet fogva kijöttél a liftből és beléptünk a garázsba. Ott az első utad Apa motorjához vezetett. Imádod Apa motorját! Szeretsz rajta üldögélni és minden alkalommal kéred, hogy rakjuk Rád a bukósisakot. Apa szerintem ennek nagyon örül, már alig várja, hogy együtt roboghasson Veled. :-) Én kevésbé várom ezt a pillanatot, de megbarátkoztam a gondolattal, hogy ez Apa mellett elkerülhetetlen lesz. Szóval Áron születésnapja erről is nevezetes lesz, hogy megtetted a lakásból első kifelé vezető utadat gyalog. Olyan furcsa, hogy a sok cókmók mellett már nem kell felkapjalak, ha indulunk valahová, hanem édesen várod mellettem a liftet és bemész. Igazi nagyfiú vagy már!

Az elmúlt pár napon előfordult, hogy napi egyszer aludtál. Ez még kicsit furcsa nekem és szerintem Neked is, mert tegnap és ma megint visszatértél a napi két alváshoz. Olyan, mintha nem tudnád eldönteni, hogy mi a jobb Neked. Biztos nem így van, csak lehet, hogy érzed, hogy a 2 alvás már sok, az egy kevés.  Valószínűleg ez az átállási időszak az egyszeri alvásra.

Nagyon sok problémánk nincs az étkezéssel, hála istennek. Mostanában reggelire menő Nálad a virsli, a tejbegríz, a melegszendvics. Tízóraira a banán az egyik favorit vagy az alma, gerezdekre vágva és egyedül majszolva. Ebédre szereted a főzelékeket (borsó, tök, cékla, spenót), imádod a húst (csirke és marha), nagyon szívesen etted az Ott JUcus és általam főzőtt töltöttpaprikát krumpival, szereted, ha húslevest főzök, és nagyon szívesen eszed Imelda mama pelmenyiét is. Egyszóval, mindenevő vagy. :-) Uzsonnára vagy valamilyen édes péksütit majszolsz (pacsni, molnárka) vagy Pancsó receptúra alapján natúr joghurtba keverek Flavanticos gezemicéket, de leginkább Gabomix-et és ahhoz banánt adok még, hogy édes legyen. Vacsira vagy tejbedara pépet eszel, szintén felturbózva Flavantic gyümis porral, vagy piritóst sajttal vagy anélkül. Ez utóbbit nagyon szereted. Mostanában a sajtszeleteket magában is imádod enni.

Szeretsz huncutkodni és zsiványkodni. Szeretsz odabújni hozzám és mint egy kiscica dörgölőzől. :-) Ezt én is nagyon szeretem! :-) Igazán tudsz örömöt mutatni. Ha valaki ismerős érkezik hozzánk, akkor már nevetsz és odamész az előszobába és várod, hogy levegye a kabátját és jöjjön beljebb a lakásba. Ha valamelyik gyermek pajtásod érkezik, akkor hangosan nevetsz és a földre hemperedsz többször. Ha Apa érkezik haza, akkor Apa, Apa, kiálltásokkal a karjába veted magad és ráhajtod a fejed a vállára, miközben átöleled a nyakát. Szívdöglesztőek vagytok ilyenkor (is)! :-) Ha engem látsz meg, hatalmas csatakiálltásokkal, A, A, A, odajössz és teljesen átöleled a nyakam és csak úgy csimpaszkod rám és bújsz hozzám. Ennél többre nem is vágyhatnék.

Karesz Papa bajsza nagyon megfogott az elmúlt napokban, mert a tegnapi vásárláskor az összes bácsira, akinek bajsza volt, rámondtad, hogy papa . Már megismered Ági Mamát, Karesz Papát, Imelda Mamát és Ákos Papát is és örülsz, ha jönnek hozzánk. Bubát és Áromnt is megismered, sőt imádod Őket és reggelente a fényképeiket nézegeted és hevesen magyarázod a nevüket: ÁÁ és Bu. Bucit és Gábort is megismered és Nekik is örülsz. Náluk már 2x aludtál és nagyon ügyes fiú voltál, hogy hagytad őket éjszaka aludni. Katát és Pancsót szintén a jól ismert rokonokhoz tudom sorolni, sőt Katának is kimondottan örülsz, ha találkoztok. Néha vitatkoztok egy-egy játékon, de majd megtanuljátok, hogy hogyan kell rendesen viselkedni egymással. Az idő nagy részében azonban szépen eljátszotok egymás mellett és egymással. CSaládon kívűl azt hiszem Erzsi tud még eksztázisba hozni érkezésével. Imádod Őt és Ő is Téged. Sokat beszélgettek, játszotok, énekeltek, mondókáztok. Vadócz Zsuzsit is megismered, bár ahhoz képest, hogy egy emelet választ minket el egymástól, mostanában a CSani, Bendi és Rozi betegsége miatt nem tudtunk találkozni. Holnap gyógyult Csani és Zsuzsi feljönnek hozzánk és megtörjük a gonosz varázslatot. :-)

Pont ma gondoltam bele, hogy milyen jó, hogy már ilyen nagy fiú vagy, hogy a lakásban egyedül közlekedsz, jössz-mész, intézed a dolgodat, ami persze nagyon fontos.

MOstanában jöttél rá, hogy Neked saját akaratod is van és ezt néha megpróbálod hangosan érvényesíteni. Ezzel nem hatsz ránk, remélem, hamar rájössz, mert a frekvencia, amit ilyenkor eltalálsz, nagyon nem dobhártya-barát. :-) És férfiasnak sem mondható. :-)

A járás már szinte hibátlanul megy. Néha még előadsz egy-egy kacsázást, de szépen hajlítod a lábad és már szinte megszűnt a kis terminátoros széles terpeszes járásod. :-)

Tegnap nálunk járt látogatóba Andrássy Évi és Benedek (Beni). Nagyon jól elvoltatok. Egyetlen dolgon akadtál ki, amikor Beni ült a hintában és nem Te. Na, ez kiverte a biztzosítékot Nálad. PÁr percig békésen tűrted, de a Te türelmed sem véges, igaz? :-) Eldugtuk aztán a hitát, amit Beni nehezen emésztett meg, Te ellenben elégedett voltál, hogy, ha Te nem ülhetsz benne, akkor más sem ülhet benne szabály teljesült. :-) Szóval nem vagy piskóta, ha feldühítenek, feldühítünk, de ez szerintem még csak a kezdet és most igyekszünk mindenben következetesek és nyugodtak maradni Veled. Ha valakire nagyon dühös vagy, akkor megpróbálsz lekeverni neki egyet. Szerintem ezt Bubáéknál láthattad és gyorsan magadévá tetted. :-) Attól nem félek, hogy Téged valaki ledózerol. :-)

Rengeteg szónak mondod már az első szótagját. Új szavaid: Papa, baba, Ba (banán), tecc (keksz), Ku (kutya), vau-vau (ezt nagyon magas hangon csinálod), tütütüt (ezt is rettentően magas frekvencián adod ki magadból).

Vannak már kedvenc könyveid és meséid. Nézegetni leginkább a Téli böngészőt használód, de meséléshez és meséltetéshez a Néma Báránykát, amit Marcsiéktól kaptál és a Telhetetlen hernyócskát szereted, amit Oszkárék hoztak. Ezeket a meséket végig is hallgatod úgy, hogy szorosan hozzám bújsz és figyelmesen hallgatod a történetet.

Mindent összevetve, nagyon egészségesen fejlődsz és nagyon örülünk, hogy vagy nekünk.

message 1 hozzászólás Hozzászólok »

Édes, kicsi Mazsikám!

Úgy gondolom, hogy gyorsan összeírom, miket is csinálsz már 4 hónaposan!

Édesen mosolyogsz és kacagsz, szépen fogod a játékaidat, ügyesen fordulsz hasról hátra és hátról hasra egy oldalra, bátran tűröd a szurikat, ny!omod fel a popsidat az égbe, szorgosan próbálsz felülni. Kinőtt a szempillád és szemöldököd. Hajad még nem sok van, de emiatt egy percig sem aggódom!

Nagyon erős, egészséges és jó kedélyű baba vagy, aki nagyon igényli, hogy foglalkozzanak Vele.

twitteriwiwfb

Blog info

Skripeczky Balázs és Panna naplója

Bazsa és Panna kalandjai

Gyermekek

Skripeczky Balázs
child_13
12 éves, 4 hónapos, 2 napos
110 cm, 16700 g
Skripeczky Panna
child_155
9 éves, 2 hónapos, 3 hetes, 2 napos
77 cm, 9500 g
Fejlődés »