Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Dóra Jaaaj, csak most láttam ezt a bejegyzést, és de jó...
  2011-05-22 21:12:02 (Panna érkezése)
 • Hamori Agnes Nagyon sok szeretettel gratulalunk! Sok boldogsago...
  2011-04-04 22:05:47 (Panna érkezése)
 • Szusi De jó volt olvasni, átélni vele kicsit újra a sajá...
  2011-04-01 19:59:36 (Panna érkezése)
 • Hegedűs Anna Bazsamanó! Nagyon boldog szülinapot Neked! Alig vá...
  2011-02-02 00:02:42 (Hú, de örülök...)
 • Dóra Nagyon boldog szülinapot Bazsi!!!...
  2011-02-01 20:00:44 (Hú, de örülök...)

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: képességek Címke szűrés kikapcsolása

Kicsi Mazsi Manó!

November 7-én reggel Ági mamával, majd utána Karesz papával voltál egész nap. Nekem nagyon kemény és hosszú napom volt. Ezalatt papa annyit pö-pö-pézett a szájával, hogy Te is megtanultál úgy csinálni, mint a halacska. Ez most nagyon tetszik neked és sokat csinálod. Azzal is viccelni szoktál, hogy elkezded a halacskázást csinálni és várod, hogy mi is csináljuk. Ha elkezdjük mi is csinálni, elkacagod magad. Nagyon édes vagy! :-)

TUdsz még klaffogni is a nyelveddel és a legújabb, hogy ide-oda mozgatod a nyelved a szádban és kb lö-lö-lö hangot hallatsz. Ezt tegnap egész nap csináltad.

Most már profin tapsikolsz, de nem túl sokat, csak néha-néha, ha eszedbe jut.

Egyre többet kapaszkodsz át ablakpárkányról ablakpárkányra, kanapéról kis puffra, rólunk a falra egyszóval mindenhol egyre többet vagy talpon és egy-egy pillanatra el is engeded a kapaszkodódat, keresve az egyensúlyodat. :-)Ez még egy nagy csüccsben végzódik. :-)

Megint beteg lettél. MOst torokgyulladásod van és hörghurutod is. Nagyon várjuk, hogy meggyógyulj, mert már több hete nem tudsz kijönni a hörghurutodból.

A BCG oltásodat november 18-án kapod újra, mert a születésed után sajnos nem fakadt ki az oltás helye.

Kijött az ötödik fogacskád is, de ezt a fognaplódba bele is vezetem.

Túl vagy egy óriási túró tortás disznólkodáson. Megengedtük, hogy a születésnapi túró tortámat, ami Imelda mama csinált, egyedül, kézzel egyed. Nagyon imádtad az ötletet és az ízeket is. :-) A torta előtt megettél egy kis sült sertés husit és hozzá csemege uborkát. Nagyon édes voltál, ahogy az ubi savanyú ízén először elcsodálkoztál, aztán tapasztalgattad tovább ezt a furcsa ízt és pár perc alatt nagyon meg is kedvelted. Aztán jött a túró torta, ami mindent elsöprő sikert aratott Nálad. A gyertyákért odavagy és mindenképpen meg akarnád fogdosni a tüzet, de a rossz tapasztalatokat ráérsz még begyűjteni, ha nagyobb leszel.

Ma reggel kakaós csigát reggeliztél. Mondanom sem kell, hogy nagyion oda voltál érte. Szerencsére az édességek mellett nagyon szívesen eszed a zöldségeket és gyümölcsöket, így néha lehet egy kicsit egészségtelenebb finomságot is majszolgatnod.

 

Kicsi Mazsi Manó!

Tegnap voltál 8 hónapos! Igazi nagyfiú vagy már! :-)

Ami újdonság Nálad, hogy bekukucskálsz a kanapé alá egymás után többször is. Nagyon aranyos vagy, hogy felfedezted a kanapé másik oldalát alulnézetből! :-)

Ma pedig ebédnél elkezdted a pápá-t! :-) Nagyon aranyosan hajlítgatod az ujjaidat és közben néha elhangzik a szádból, hogy tátátátátát. Szerintem ez még nem tudatos, de majd kiderül. Ma este, ha apa hazajön bevetjük az új tudományod, hátha apa teljesen elolvad! :-) Mostanában egyre többször látom apán, hogy nagyon büszke Rád! :-)

A felső két metszőfogad féig kint van é szerintem ezerrel jönnek kifelé, mert nagyon nyálzol és ma nyugtalanabb is vagy.

A magnót DJ pultnak használod. Felkapaszkodsz rá, tekergeted véletlenszerűen a gombot, amivel néha nagyon hangosra állítod a zenét és rázod a popsid. Igazi bulizós manó vagy!

Most kezdted felfedezni a fiókot és az ajtót is. A fiókot kihúzod, majd visszacsukod (néha az ujjadra és akkor nem sírsz, hanem kiabálni kezdesz). Az ajtót megpróbálod behajtani, de néha ezt is az ujjad bánja, mert becsípi az ajtó alja és akkor viszont rettentő sírásba kezdesz. Szóval ezt a nyit-csuk játékot még gyakorolnod kell.

Azt is felfedezted, hogy az asztal vagy szék alatt nem tudsz felállni. Ezért óvatosan próbálsz felegyenesedni és nézel felfelé. Már legtöbbször nem fejeled le az asztal vagy szék alját! :-)

Folyamatosan tudsz gagyogni és veszekedni. Hétvégén például Mandulával megvolt az első veszekedésetek. Nagyon édesek voltatok, ahogy egy motorika játékon összevesztetek. Te békésen rágtad a játékot, amire Mandulának is nagyon szüksége lett volna, így megpróbálta elvenni Tőled. De Te ragaszkodtál hozzá és mindketten kiabáltatok egymásra. Még most is elmosolyodok, ha visszagondolok erre a szitura. Végül Nálad maradt a cucc és Mandulka mást talált magának. Persze Neked is azonnal az kellett volna, amivel kata játszik és Te is megpróbáltad elvenni Tőle a szuper fagolyókat, de most Mandula kerekedett felül (persze csak pár percig volt érdekes a dolog).

A járókában nagyon jól eljátszol, ha jó a kedved. Akár 20-25 percet is elvagy ott. Örülök, hogy vettünk egy járókát, mert sokszor jól jön, hogy nem kell aggódjak amiatt, hogy merre leledzel.

Egyébként már teljesen uralod a lakást. Ismered az átjárókat, de még valószínűleg nem használod tudatosan azokat, csak úgy mászol bele a világba! :-)

Kúszni már nem kúszol, hanem ezerrel mászol és mindenhova felkapaszkodsz. Ha valami kicsit magasabban van, akkor pipiskedni kezdesz és úgy sokszor elérsz dolgokat (merthogy addig küzdesz, amíg meg nem kaparintasz valamit).

Kaja ügyileg minden ok. Mindenevő vagy, de a krumpli nem a kedvenced! :-) Az almát mostanában szereted harapdálni, ezért néha adok egy hámozott almát, amit reszelgetsz és igaziból hapardálsz a fogacskáiddal. Ezt még viszonylag hamar megunod.

A nagy kádban való fürdést imádod! Az esti pancsolás méltó befejezése a napjainknak! :-)

 

 

twitteriwiwfb

Blog info

Skripeczky Balázs és Panna naplója

Bazsa és Panna kalandjai

Gyermekek

Skripeczky Balázs
child_13
11 éves, 7 hónapos, 2 hetes
110 cm, 16700 g
Skripeczky Panna
child_155
8 éves, 6 hónapos, 4 napos
77 cm, 9500 g
Fejlődés »