Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Dóra Jaaaj, csak most láttam ezt a bejegyzést, és de jó...
  2011-05-22 21:12:02 (Panna érkezése)
 • Hamori Agnes Nagyon sok szeretettel gratulalunk! Sok boldogsago...
  2011-04-04 22:05:47 (Panna érkezése)
 • Szusi De jó volt olvasni, átélni vele kicsit újra a sajá...
  2011-04-01 19:59:36 (Panna érkezése)
 • Hegedűs Anna Bazsamanó! Nagyon boldog szülinapot Neked! Alig vá...
  2011-02-02 00:02:42 (Hú, de örülök...)
 • Dóra Nagyon boldog szülinapot Bazsi!!!...
  2011-02-01 20:00:44 (Hú, de örülök...)

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Bazsa Manócska!

Szinte napra pontosan egy hónapja írtam utoljára a naplódba. Na, nem mintha nem történt volna semmi, sőt, de egyszerűen annyira sokat kellett dolgoznom, hogy éjszakára már nem volt erőm írni.

A februári hónapunk igen bulizósan telt, szinte minden hétvégén a Matus klánnal volt valamilyen megmozdulás. Ryoko és Roland búcsú estje, Gündert Áginak szülinapi ének feléneklés, Áron szülinap és persze  Ági hatalmas bulija. A feléneklés óta a Halász Judit féle Boldog születésnapot ének a favorit Nálad. A refrénnél édesen Ó-ra csücsöríted a szádat és mondod vagyis énekeled, hogy ÓÓÓÓÓ, ÓÓÓÓÓ, ez a Boldog, boldog szavakat jelenti Nálad. HA a youtube-os klippet szeretnéd megnézni, akkor csak a telefonomra mutatsz és mondod, hogy Óóóó. Nagyon, nagyon ennivaló vagy!

Február 21-én először léptél be a két kis lábadon a liftbe itthon. Beléptél, odamentél a sarokhoz és lecsücsültél, mint, aki jól végezte dolgát. Lementünk a garázsba és Te természetesen felálltál és a kezemet fogva kijöttél a liftből és beléptünk a garázsba. Ott az első utad Apa motorjához vezetett. Imádod Apa motorját! Szeretsz rajta üldögélni és minden alkalommal kéred, hogy rakjuk Rád a bukósisakot. Apa szerintem ennek nagyon örül, már alig várja, hogy együtt roboghasson Veled. :-) Én kevésbé várom ezt a pillanatot, de megbarátkoztam a gondolattal, hogy ez Apa mellett elkerülhetetlen lesz. Szóval Áron születésnapja erről is nevezetes lesz, hogy megtetted a lakásból első kifelé vezető utadat gyalog. Olyan furcsa, hogy a sok cókmók mellett már nem kell felkapjalak, ha indulunk valahová, hanem édesen várod mellettem a liftet és bemész. Igazi nagyfiú vagy már!

Az elmúlt pár napon előfordult, hogy napi egyszer aludtál. Ez még kicsit furcsa nekem és szerintem Neked is, mert tegnap és ma megint visszatértél a napi két alváshoz. Olyan, mintha nem tudnád eldönteni, hogy mi a jobb Neked. Biztos nem így van, csak lehet, hogy érzed, hogy a 2 alvás már sok, az egy kevés.  Valószínűleg ez az átállási időszak az egyszeri alvásra.

Nagyon sok problémánk nincs az étkezéssel, hála istennek. Mostanában reggelire menő Nálad a virsli, a tejbegríz, a melegszendvics. Tízóraira a banán az egyik favorit vagy az alma, gerezdekre vágva és egyedül majszolva. Ebédre szereted a főzelékeket (borsó, tök, cékla, spenót), imádod a húst (csirke és marha), nagyon szívesen etted az Ott JUcus és általam főzőtt töltöttpaprikát krumpival, szereted, ha húslevest főzök, és nagyon szívesen eszed Imelda mama pelmenyiét is. Egyszóval, mindenevő vagy. :-) Uzsonnára vagy valamilyen édes péksütit majszolsz (pacsni, molnárka) vagy Pancsó receptúra alapján natúr joghurtba keverek Flavanticos gezemicéket, de leginkább Gabomix-et és ahhoz banánt adok még, hogy édes legyen. Vacsira vagy tejbedara pépet eszel, szintén felturbózva Flavantic gyümis porral, vagy piritóst sajttal vagy anélkül. Ez utóbbit nagyon szereted. Mostanában a sajtszeleteket magában is imádod enni.

Szeretsz huncutkodni és zsiványkodni. Szeretsz odabújni hozzám és mint egy kiscica dörgölőzől. :-) Ezt én is nagyon szeretem! :-) Igazán tudsz örömöt mutatni. Ha valaki ismerős érkezik hozzánk, akkor már nevetsz és odamész az előszobába és várod, hogy levegye a kabátját és jöjjön beljebb a lakásba. Ha valamelyik gyermek pajtásod érkezik, akkor hangosan nevetsz és a földre hemperedsz többször. Ha Apa érkezik haza, akkor Apa, Apa, kiálltásokkal a karjába veted magad és ráhajtod a fejed a vállára, miközben átöleled a nyakát. Szívdöglesztőek vagytok ilyenkor (is)! :-) Ha engem látsz meg, hatalmas csatakiálltásokkal, A, A, A, odajössz és teljesen átöleled a nyakam és csak úgy csimpaszkod rám és bújsz hozzám. Ennél többre nem is vágyhatnék.

Karesz Papa bajsza nagyon megfogott az elmúlt napokban, mert a tegnapi vásárláskor az összes bácsira, akinek bajsza volt, rámondtad, hogy papa . Már megismered Ági Mamát, Karesz Papát, Imelda Mamát és Ákos Papát is és örülsz, ha jönnek hozzánk. Bubát és Áromnt is megismered, sőt imádod Őket és reggelente a fényképeiket nézegeted és hevesen magyarázod a nevüket: ÁÁ és Bu. Bucit és Gábort is megismered és Nekik is örülsz. Náluk már 2x aludtál és nagyon ügyes fiú voltál, hogy hagytad őket éjszaka aludni. Katát és Pancsót szintén a jól ismert rokonokhoz tudom sorolni, sőt Katának is kimondottan örülsz, ha találkoztok. Néha vitatkoztok egy-egy játékon, de majd megtanuljátok, hogy hogyan kell rendesen viselkedni egymással. Az idő nagy részében azonban szépen eljátszotok egymás mellett és egymással. CSaládon kívűl azt hiszem Erzsi tud még eksztázisba hozni érkezésével. Imádod Őt és Ő is Téged. Sokat beszélgettek, játszotok, énekeltek, mondókáztok. Vadócz Zsuzsit is megismered, bár ahhoz képest, hogy egy emelet választ minket el egymástól, mostanában a CSani, Bendi és Rozi betegsége miatt nem tudtunk találkozni. Holnap gyógyult Csani és Zsuzsi feljönnek hozzánk és megtörjük a gonosz varázslatot. :-)

Pont ma gondoltam bele, hogy milyen jó, hogy már ilyen nagy fiú vagy, hogy a lakásban egyedül közlekedsz, jössz-mész, intézed a dolgodat, ami persze nagyon fontos.

MOstanában jöttél rá, hogy Neked saját akaratod is van és ezt néha megpróbálod hangosan érvényesíteni. Ezzel nem hatsz ránk, remélem, hamar rájössz, mert a frekvencia, amit ilyenkor eltalálsz, nagyon nem dobhártya-barát. :-) És férfiasnak sem mondható. :-)

A járás már szinte hibátlanul megy. Néha még előadsz egy-egy kacsázást, de szépen hajlítod a lábad és már szinte megszűnt a kis terminátoros széles terpeszes járásod. :-)

Tegnap nálunk járt látogatóba Andrássy Évi és Benedek (Beni). Nagyon jól elvoltatok. Egyetlen dolgon akadtál ki, amikor Beni ült a hintában és nem Te. Na, ez kiverte a biztzosítékot Nálad. PÁr percig békésen tűrted, de a Te türelmed sem véges, igaz? :-) Eldugtuk aztán a hitát, amit Beni nehezen emésztett meg, Te ellenben elégedett voltál, hogy, ha Te nem ülhetsz benne, akkor más sem ülhet benne szabály teljesült. :-) Szóval nem vagy piskóta, ha feldühítenek, feldühítünk, de ez szerintem még csak a kezdet és most igyekszünk mindenben következetesek és nyugodtak maradni Veled. Ha valakire nagyon dühös vagy, akkor megpróbálsz lekeverni neki egyet. Szerintem ezt Bubáéknál láthattad és gyorsan magadévá tetted. :-) Attól nem félek, hogy Téged valaki ledózerol. :-)

Rengeteg szónak mondod már az első szótagját. Új szavaid: Papa, baba, Ba (banán), tecc (keksz), Ku (kutya), vau-vau (ezt nagyon magas hangon csinálod), tütütüt (ezt is rettentően magas frekvencián adod ki magadból).

Vannak már kedvenc könyveid és meséid. Nézegetni leginkább a Téli böngészőt használód, de meséléshez és meséltetéshez a Néma Báránykát, amit Marcsiéktól kaptál és a Telhetetlen hernyócskát szereted, amit Oszkárék hoztak. Ezeket a meséket végig is hallgatod úgy, hogy szorosan hozzám bújsz és figyelmesen hallgatod a történetet.

Mindent összevetve, nagyon egészségesen fejlődsz és nagyon örülünk, hogy vagy nekünk.

message 1 hozzászólás Hozzászólok »

Kicsi Mazsi Manó!

November 7-én reggel Ági mamával, majd utána Karesz papával voltál egész nap. Nekem nagyon kemény és hosszú napom volt. Ezalatt papa annyit pö-pö-pézett a szájával, hogy Te is megtanultál úgy csinálni, mint a halacska. Ez most nagyon tetszik neked és sokat csinálod. Azzal is viccelni szoktál, hogy elkezded a halacskázást csinálni és várod, hogy mi is csináljuk. Ha elkezdjük mi is csinálni, elkacagod magad. Nagyon édes vagy! :-)

TUdsz még klaffogni is a nyelveddel és a legújabb, hogy ide-oda mozgatod a nyelved a szádban és kb lö-lö-lö hangot hallatsz. Ezt tegnap egész nap csináltad.

Most már profin tapsikolsz, de nem túl sokat, csak néha-néha, ha eszedbe jut.

Egyre többet kapaszkodsz át ablakpárkányról ablakpárkányra, kanapéról kis puffra, rólunk a falra egyszóval mindenhol egyre többet vagy talpon és egy-egy pillanatra el is engeded a kapaszkodódat, keresve az egyensúlyodat. :-)Ez még egy nagy csüccsben végzódik. :-)

Megint beteg lettél. MOst torokgyulladásod van és hörghurutod is. Nagyon várjuk, hogy meggyógyulj, mert már több hete nem tudsz kijönni a hörghurutodból.

A BCG oltásodat november 18-án kapod újra, mert a születésed után sajnos nem fakadt ki az oltás helye.

Kijött az ötödik fogacskád is, de ezt a fognaplódba bele is vezetem.

Túl vagy egy óriási túró tortás disznólkodáson. Megengedtük, hogy a születésnapi túró tortámat, ami Imelda mama csinált, egyedül, kézzel egyed. Nagyon imádtad az ötletet és az ízeket is. :-) A torta előtt megettél egy kis sült sertés husit és hozzá csemege uborkát. Nagyon édes voltál, ahogy az ubi savanyú ízén először elcsodálkoztál, aztán tapasztalgattad tovább ezt a furcsa ízt és pár perc alatt nagyon meg is kedvelted. Aztán jött a túró torta, ami mindent elsöprő sikert aratott Nálad. A gyertyákért odavagy és mindenképpen meg akarnád fogdosni a tüzet, de a rossz tapasztalatokat ráérsz még begyűjteni, ha nagyobb leszel.

Ma reggel kakaós csigát reggeliztél. Mondanom sem kell, hogy nagyion oda voltál érte. Szerencsére az édességek mellett nagyon szívesen eszed a zöldségeket és gyümölcsöket, így néha lehet egy kicsit egészségtelenebb finomságot is majszolgatnod.

 

Kicsi Mazsolám!

Elmaradtam az írogatással, mert az elmúlt hetek nagyon mozgalmasak voltak, de most igyekszem visszaemlékezni, hogy mik is történtek velünk a legutóbbi bejegyzés óta.

Október 10-én megismertük Erzsit. Erzsi bölcsiben dolgozott 40 évig és az első pillanattól fogva elfogadtad. Ez nagyon jó, mert mióta Erzsi belépett az életünkbe, én vissza tudtam zökkenni a munkába. Persze csak heti 3 alkalommal van szerencsénk Erzsihez, de Te is élvezed a Vele töltött időt. Rengeteg mondókát és éneket hallhatsz Erzsitől is. A "Fúj a szél a fákat..." mondókát úgy jelzed, hogy hallani szeretnéd, hogy magasba emeled a kezed és vigyorogsz. :-)

Mutogatsz a mutatóujjaddal. Meg tudod mutatni "anya orrát", a pihenőszékeden a zsiráfot és a tigrist. Ez utóbbit még csak ma reggel vettem észre és nem tudom, hogy nem véletlen volt-e. Majd holnap reggel újra tesztellek. :-)

A pihenőszékedbe magadtól bemászol és mint egy kis majom ugrálsz és hintázol benne nagy mosolyok közepette. :-)

Már 2 hete kapaszkodva járkálsz a guruló dobozzal, a kanapé mentén, a konyha széket tologatva. Egyszóval szerintem nem kell sok ahhoz, hogy egyszer csak felállj és elindulj. :-) Persze türelmesen várjuk, hogy magadtól tedd meg az első lépéseket.

Az akaratod egyre erősebb és egy hete először vágtál le egy kis hisztit, amit azóta persze egyre tökéletesebbre próbálsz fejleszteni. Sajnos makacs és kemény anya vagyok, így remélem rájössz hamar, hogy a kiabálással, hisztivel ne sokra mész nálam. :-) Nagyon el tudsz keseredni és hatalmas krokodil könnyeket eresztesz másodpercek alatt, de én kitartok. :-) Ma például felülhettél a Donald kacsás pénzbedobós hajóra, de aztán nem akartál lejönni róla és olyan hisztit csináltál, hogy csak 10 perc múlva kezdtél lenyugodni. Azért így hisztisen is imádni való vagy! :-) Azt hiszem, hogy Barrens Bence jó tanítód volt és méltón lehet büszke Rád, hogy egy korábbi tanácsára hogy emlékeztél és így megfogadtad. :-)

Azért a legtöbbször egy nagyon mosolygós, rettentően barátságos manó vagy. Nekem például állandóan azzal akarsz kedveskedni, hogy bekapod az orrom és néha finoman, néha pedig egészen erősen megharapod. A hajamat még mindig téped és nem akarsz simogatni, mintha az túl finom mozdulat lenne Neked. :-)

Nagyon szereted a hasad és mostanában nem vagy hajlandó baba kaját enni, ha mi is Veled eszünk. Így reggelire például már sonkás kenyeret, kalácsot, risztejjel készült tejbegrízt eszel.

Reggelenként apától nagy integetések és sikítozáok, vigyorgások közepette búcsúzol. Mindig kikísérjük a lifthez és vadul integetsz és ugrálsz a kezemben. :-) Már érzékeled, hogy mikor megy el valaki és hogy ilyenkor integetünk.

A kora délutáni alvásodat például nem szereted az ágyban véghezvinni. Inkább kedvesen pápázol, ezzel mutatva, hogy szeretnél kint aludni az erkélyen és tényleg szépen alszol kint. :-) Hihetetlen, hogy már milyen fejlett a kommunikációd!

Nagyjából ennyit tudtam most összeszedni az elmúlt pár hét történéséből. Ha eszembe jut valami, akkor persze igyekszem minél előbb rögzíteni, de mostanában nagyon sok a munkám és szeretném a szabad időt inkább Veled eltölteni. Este, ha alszol akkor általában apával dolgozunk, hogy utolérjük magunkat.

Nagyon-nagyon szeretünk és büszkék vagyunk Rád!

message 1 hozzászólás Hozzászólok »
twitteriwiwfb

Blog info

Skripeczky Balázs és Panna naplója

Bazsa és Panna kalandjai

Gyermekek

Skripeczky Balázs
child_13
11 éves, 7 hónapos, 2 hetes
110 cm, 16700 g
Skripeczky Panna
child_155
8 éves, 6 hónapos, 4 napos
77 cm, 9500 g
Fejlődés »